Podkist je podcast Zavoda za komunikacijske i svemirske tehnologije (ZKIST) u kojem razgovaramo o znanstvenim i tehnološkim temama te temama povezanim sa studiranjem i učenjem. Cilj je u opuštenoj atmosferi približiti najnovija znanstvena istraživanja široj publici, dati studentima širi pogled na to što uče te poslušati savjete starijih kolega o studiranju, radu i napredovanju u profesionalnoj karijeri.

Podkist su zajedničkim snagama pokrenuli Filip Turčinović i Dario Bojanjac, a do sada snimljene epizode možete pronaći na našem YouTube kanalu, Google Podcasts i Spotfyu.


podkist #12: Najbrucoš - Eugen Bošnjak

Najbrucoš, Eugen Bošnjak, pokazao je u novoj emisiji podkista što ga to čini najboljim brucošem FER-a, generacije 2021. - u punom smislu te titule.

I njega su plašili s maturom, i njega su plašili s FER-om, ali on se trenutačno najviše veseli Linearnoj algebri i ima teoriju da "ako se stalno updatea i sve redovito prati, ne bi trebalo biti problema".

Od prvih pozitivnih dojmova o FER-u ističe ozbiljnost na predavanjima, motiviranost i otvorenost nastavnika da studentima pojasne korake koji dovode do rješenja i pomognu im da zaista shvate zašto je nešto tako. Posebno ga oduševljava Intranet, jer tamo ima "sve što vas zanima, od skripti, primjera zadataka, pa čak i ako nešto niste uspjeli zapisati – sve je tamo!"

Kaže da se odlučio ići na FER, čak i prije nego što je odlučio upisati MIOC. "Ako želiš nešto opipljivo, ideš na FER", razmišljao je Eugen kada je birao između FER-a i PMF-a.

Programiranje ga je zainteresiralo već s 5 godina, a s 11 je u Google (naivno-dječje) ukucao "C++ free download". Ovog je ljeta isprogramirao svoju prvu igricu i do kraja istražio "kada stisneš A, zašto ide ulijevo".

Zapratite podkist na društvenim mrežama Facebooku Instagramu, a najnoviju emisiju pogledajte ovdje.

Autor: Dario Bojanjac
Popis obavijesti