Podkist je podcast Zavoda za komunikacijske i svemirske tehnologije (ZKIST) u kojem razgovaramo o znanstvenim i tehnološkim temama te temama povezanim sa studiranjem i učenjem. Cilj je u opuštenoj atmosferi približiti najnovija znanstvena istraživanja široj publici, dati studentima širi pogled na to što uče te poslušati savjete starijih kolega o studiranju, radu i napredovanju u profesionalnoj karijeri.

Podkist su zajedničkim snagama pokrenuli Filip Turčinović i Dario Bojanjac, a do sada snimljene epizode možete pronaći na našem YouTube kanalu, Google Podcasts i Spotfyu.


podkist #14: Ana Sović Kržić -...

Gošća posljednjeg podkista bila je docentica Ana Sović Kržić koja nam je ispričala kako je svoje brojne hobije pretvorila u znanstveni rad te na koje sve načine danas promiče znanost kod učenika osnovnih i srednjih škola.

Ana je ujedno i predsjednica Hrvatskog robotičkog saveza, voditeljica FER-ovog programa popularizacije znanosti – ŠUZA te voditeljica nekoliko Erasmus projekata čija je zadaća kreirati nastavni materijal za nastavnike osnovnih i srednjih škola koji će im pomoći da učenicima dodatno približe STEM.

Iako je u razgovoru priznala da joj tijekom studiranja niti jedno gradivo nije bilo previše teško, u podkistu saznajte koji ispit je pala, u kojem se udžbeniku pojavila kao strip-junakinja te koja je najbitnija osobina budućeg FER-ovca odnosno FER-ovke.

Docenticu Anu Sović Kržić ugostili smo povodom održavanja Smotre Sveučilišta u Zagrebu i Dana otvorenih prozora FER-a, koji su trajali od 25. do 27. studenoga 2021.

Emisiju podkist #14 pogledajte ovdje.

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti